Anda mengalami masalah KURANG berat badan?terlalu kurus?sering pitam?nak naikkan berat badan tp dengan cara sihat dan bukan berat yg boyot??anda perlu cuba ini ye..

Seringkali kita bercerita tentang bagaimana nak menurunkan berat badan..Tapi sebenarnya ramai juga yang mengalami masalah kurang berat badan or terlalu kurus..Cadangan di bawah sesuai untuk orang yang ingin menambahkan berat badan atau mencapai berat badan yang ideal.Apa yang anda perlukan? Secara basicnya memadai Vitalea, B Complex dan Meal Shake!



jom kita tengok apa ada dengan meal shake, vit B dan vitalea.

1) meal shake 
Meal Shakes membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. rasanya sedap mcm milk shake kat McD. protin amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protin boleh mengisi keperluan tubuh sebab protin adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat ke..nak kurus ke..nak cantik ke..semuanya perlukan protin dan antara sebab yg lain ialah, protin membantu penyerapan yg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil..

 

2) vitalea 
 
Vitalea membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

3) vit B complex 
 
B Complex mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


* jadual pemakanan untuk program penambahan berat badan akan saya bagi exclusive untuk mereka yang membeli set ini dengan saya ye :)

antara tips yang menaikan berat badan :


1. Workout.

Kenapa perlu workout? jika seseorang hendak menguruskan badan beliau kena sentiasa bersenam dan berjongging untuk mengurangkan lemak – lemak yang terdapat pada badan diorang bukan? begitu juga dalam menaikkan berat badan. Workout penting dalam membentuk otot – otot yang terdapat pada badan kita. Bagi mereka yang terlampau kurus, ini sangat penting dalam membentuk otot mereka. Workout neh tidak semestinya dilakukan di gym semata – mata. Anda boleh juga lakukan semasa anda berada dirumah atau berjogging diluar.

exercise sehari 10 minit paling kurang...takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkatberat...angkat turun..pastu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle Jgn mkn junk food dan ikut jadual ni selama sebulan tau.

2. Makan makanan berprotein.
Setelah anda melakukan workout,  anda perlu kerap makan makanan berprotein untuk recover otot – otot yang anda bina itu. Semasa dalam proses menaikan berat badan, kerapkan makan makanan seperti daging, telur separuh masak dan ayam. Kalau hendak lagi cepat menaikan berat badan, kami syorkan anda minum susu protein. dan dengan Shaklee, protin yang sesuai utk menambah berat badan ialah Meal shakes Shaklee. Elakan makan makanan berminyak dan berlemak kerana ia tidak membantu dalam menaikan berat badan secara sihat.


Sebenarnya,ramai mereka yang kurus nak menaikkan berat badan mereka secara yang salah. Ada yang banyak makan makanan yang berlemak semata – mata mahu menambah berat badan. Itu cara yang salah, mengambil banyak makanan berlemak bukan saja menyebabkan masalah kesihatan, ia juga tidak memberi kesan langsung.

Jadi jika anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat, anda hanya perlu berdisplin dalam jadual pemakanan supplement dan jadual pemakanan harian (akan saya bg exclusive utk customer saya) dan workout dan semuanya perlulah istiqamah dan berterusan..tak boleh kejap makan, kejap ikot, pastu malas dah tak ikot lg..mmg la tak jadi kan..Ia bukan saja berjaya menaikan berat badan anda secara sihat, badan anda juga akan berubah menjadi lebih menarik dan mantap.



Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 012-7142284 atau email saya di bee4211@yahoo.com



 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Related Posts by Categories



12 comments:

  1. Mesti kena ambik 1 set ke? Kalau amik salah satu dari set tu boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosmiza, bole ambik salah satu..bole pm/sms saya utk saya terangkan lbh lanjut ye.. 012-7142284 :)

      Delete
    2. setiap 1 produk 2 hrganya brapa yer?

      Delete
    3. bruno, bole pm saya ye 012-7142284 atau email bee4211@yahoo.com utk harga istimewa :)

      Delete
  2. Ejen pjualan kt sblah sungai petani,kedah ada x ??
    Sy brminat nk bli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole sms / whatsapp saya 012-7142284 :)

      Delete
  3. benda shaklee tu halal x?byk yg sy tgk nutrilite ke apa brand pon tak kisah...tp xda logo halal pon..sy jadi was2..dok kuruih mcm tu laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. mr wit, ada logo halal..setiap brg shaklee ada pengesahan sijil HALAL yg dikeluarkan oleh ISA dan disahkan oleh JAKIM..tanda halal xde kat setiap botol tp ada dlm sijil yg dikeluarkan oleh ISA dan disahkan oleh JAKIM..bole pm/whatsapp saya utk maklumat lanjut ye.. 012-7142284 atau email bee4211@yahoo.com

      tq :)

      Delete
  4. Kalau beli salah satu je dari set tu berkesan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah...bole pm saya 0127142284 ya

      Delete
  5. Hai nurul,saya pengedar dr sarawak,boleh whatsapp saya 0145927119...tq

    ReplyDelete

 

Copyright © Healthy Me-Healthy You-Healthy Life. Designed by Whitey Mommy